Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει-----Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται-----Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας-----Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μας μαθαίνουν τι είναι η ζωή-----Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Φυσική Στ΄( Ενέργεια ) - Το φυσικό αέριο ως πηγή ενέργειας



α) Χρήση  φυσικού  αερίου
Η χρήση του φυσικού αερίου αυξάνει συνεχώς. Σε παγκόσμιο επίπεδο το φυσικό αέριο καλύπτει σχεδόν το 25% των αναγκών του ανθρώπου. 
β) Προστασία του Περιβάλλοντος
Με εξαίρεση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το φυσικό αέριο είναι η καθαρότερη πηγή ενέργειας. Η εκπομπή ρύπων είναι πολύ μικρή συγκριτικά με αυτήν των άλλων καυσίμων (πετρέλαιο, λιγνίτης). Δεν περιέχει καθόλου θείο άρα δεν προκαλεί το φαινόμενο της όξινης βροχής. Έχει μεγάλη απόδοση με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνολική του κατανάλωση. Αυτό μειώνει επίσης τη ατμοσφαιρική ρύπανση.
γ) Παγκόσμια  παραγωγή  φυσικού  αερίου .
Όπως συμβαίνει και με το πετρέλαιο, τα αποθέματα του φυσικού αερίου δεν είναι ανεξάντλητα. Σύμφωνα με υπολογισμούς αναμένεται τα αποθέματά του να έχουν εξαντληθεί σε περίπου 100 έτη.  
πηγή : παιδίον τόπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου