Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει-----Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται-----Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας-----Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μας μαθαίνουν τι είναι η ζωή-----Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έβερεστ ! Μαγική διαδραστική φωτογραφία



Πατώντας  πάνω  στην  εικόνα  μένεις  με  το  στόμα  ανοιχτό  μόλις  τη  δεις  και καταλάβεις ότι με μερικά κλικ στο ποντίκι σου μπορείς να «περπατήσεις» το Έβερεστ από τόσο κοντά που ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν είχες φανταστεί.

Απίστευτη, μοναδική, μαγική. Πάνω απ’ όλα διαδραστική.

Είναι η φωτογραφία των δυο δισεκατομμυρίων pixel. Την αποτελούν 447 μοναδικές φωτογραφίες. Το  εντυπωσιακό  διαδραστικό  μωσαϊκό  δημιούργησε ένα ορειβάτης-κινηματογραφιστής, ο David Breashears και η ομάδα του. Και «ανέβασαν» τη δουλειά τους στο www.glacierworks.org.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την άνοιξη του 2012 και στόχος ήταν να «συλλάβουν» τις αλλαγές που έχει φέρει στο Έβερεστ η κλιματική αλλαγή.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως κουνώντας το ποντίκι δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω μπορεί να δει κανείς κάθε γωνιά του Έβερεστ. Ζουμάρεις, ξε-ζουμάρεις και είναι σα να είσαι εκεί!


πηγή : Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου