Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει-----Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται-----Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας-----Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μας μαθαίνουν τι είναι η ζωή-----Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Γεωγραφία Στ΄ - Εργασίες μαθητών για τις ερημικές και πολικές περιοχέςfrom parkoukfrom parkoukfrom parkoukΗ ΕΡΗΜΟΣ ΑΤΑΚΑΜΑ!!!
 Η έρημος Ατακάμα βρίσκεται στη βόρεια Χιλή.Αποτέλει ουσιαστικά μια άνυδρη πεδιάδα αποτελούμενη από λεκάνες αλάτων, άμμου και ξερής λάβας, εκτεινόμενη από τις Άνδεις έως τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει ηλικία 15 εκατομμυρίων ετών ενώ αρκέτες φόρες έχουν καταγραφεί περίοδοι έως και τετρακόσια χρόνια χωρίς βροχή.

Η συνολίκη της επιφάνεια είναι 181.300 τετραγωνικά χλμ.(μεγαλύτερη της Ελλάδας).Γενικά είναι περιοχή πλούσια σε ορυκτό πλούτο, καθώς και σε αστρονομική παρατήρηση λόγω του υψομέτρου και του ανέφελου συνήθως ουρανού που επικρατεί.

Σεμίνα  Κατριβάνου !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου