Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει-----Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται-----Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας-----Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μας μαθαίνουν τι είναι η ζωή-----Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πάμε θέατρο !!! << Αργοναυτική εκστρατεία >>

Αύριο  όλο  το  σχολείο  μας  θα  παρακολουθήσει  την  θεατρική  παράσταση 
 <<Αργοναυτική  εκστρατεία>>  της  Κάρμεν  Ρουγγέρη και θα  ταξιδέψουμε με την περίφημη    « Αργώ » ως την μυθική Κολχίδα, για να γνωρίσουμε τις περιπέτειες του Ιάσoνα και των γενναίων Aργοναυτών. 
Αφού πρώτα μάθουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πως βρέθηκε στην Κολχίδα, θα παρακολουθήσουμε βήμα προς βήμα την προσπάθεια των Αργοναυτών να το βρουν και να το φέρουν πίσω στην πατρίδα.
Ακόμη θα παρακολουθήσουμε την ιστορία του Φρίξου και της Έλλης, θα μάθουμε ποιος ήταν  ο Ιάσονας, πως και από ποιον κατασκευάστηκε η «Αργώ», πως μαζεύτηκαν όλοι οι γενναίοι ήρωες στην Ιωλκό για να συνταξιδέψουν με τον Ιάσονα, και να πάνε στη Λήμνο – στο νησί της Χρυσής – στην Τροία – στον Ελλήσποντο, στην Κύζικο, στην Μυσία – να περάσουν τι Συμπληγάδες να φτάσουν στην Κολχίδα. 
Εκεί όπου ο Ιάσονας, με μεγάλη δυσκολία, θα κατορθώσει να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας, θα γνωρίσει τη Μήδεια η οποία θα τον ακολουθήσει και θα τον βοηθήσει. 
Τέλος θα παρακολουθήσουμε τον γυρισμό τους στην πατρίδα ζώντας ακόμα συγκλονιστικότερες περιπέτειες


Καλή  μας  διασκέδαση ...


 

3 σχόλια:

  1. Να περάσετε τέλεια!!! Και μόλις το δείτε να μας πείτε τη γνώμη σας! Θέλουμε κριτική, μήπως επιλέξουμε να το δούμε κι εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ !!!
    Θα σας πούμε τις εντυπώσεις μας σίγουρα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ καλή παράσταση με το γνωστο σκηνοθετικό στυλ της Κάρμεν Ρουγγέρη που ενθουσίασε τα παδιά των μικρών τάξεων , στα μεγαλύτερα παιδιά οι γνώμες από παιδί σε παιδί διέφεραν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή