Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει-----Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται-----Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας-----Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μας μαθαίνουν τι είναι η ζωή-----Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

"Το ραγισμένο δοχείο"

"Το ραγισμένο δοχείο" είναι μια ιστορία προερχόμενη απο τον μοναδικό Κινέζικο πολιτισμό , με ένα υπέροχο συμπέρασα που μας βάζει να σκεφτούμε πράγματα , τόσο για εμάς όσο και για τους συνανθρώπους μας .
Πιθανότατα να έχετε ξαναδιαβάσει αυτή την ιστορία , αλλά θέλησα να σας την ξαναθυμήσω γιατί είναι πολύ διδακτική και πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού .
Ένα παραμύθι γι’ αυτούς που μπορούν να αγαπήσουν το συνάνθρωπό τους , γιατί ξέρουν και παραδέχονται ότι και οι ίδιοι έχουν «αδυναμίες» .
Ο καθένας έχει τις «ρωγμές» του , που μπορούν όμως να γίνουν χρήσιμες και να ομορφύνουν τη ζωή μας αρκεί , όπως η γυναίκα της ιστορίας , να μπορέσουμε να μετατρέψουμε την ατέλεια του δοχείου σε κάτι δημιουργικό .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου