Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει-----Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται-----Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας-----Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μας μαθαίνουν τι είναι η ζωή-----Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μαθηματικά - Παιχνίδια με τις γωνίες

1)  Ντετέκτιβ ...μπανάνας! (Βάλτε στοίχημα και καλή διασκέδαση)

Τι θα λεγες να γίνεις για λίγο ...μπανανοντετέκτιβ; Προσπάθησε να βρεις την τοποθεσία που υπάρχουν μπανάνες και κέρδισε μερικές. Όσο πιο κοντά φτάσεις, τόσο περισσότερες κερδίζεις. Και όπως κάθε καλός ντετέκτιβ, έχεις και ένα βοηθό. Μόνο που ο δικός σου είναι ένα ...πιθηκάκι!

Οδηγίες (το παιχνίδι είναι στα αγγλικά):
  • Πάτησε "Start" για να ξεκινήσεις
  • Δες πάνω δεξιά, σε μοίρες, την τοποθεσία που υπάρχουν μπανάνες
  • Πιάσε με το ποντίκι και περίστρεψε (προς τα δεξιά) το πιθηκάκι, μέχρι να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στις ζητούμενες μοίρες.
  • Χμ! Δεν υπάρχουν αριθμοί! Θα πρέπει να δουλέψεις με νοερούς υπολογισμούς και με εκτίμηση!
  • Όσο πιο κοντά φτάσεις, τόσο περισσότερες μπανάνες θα κερδίσεις. Πρόσεχε όμως! Αν έχεις απόκλιση πάνω από 6 μοίρες, δεν κερδίζεις τίποτα (εκτός από την εμπειρία του παιχνιδιού, φυσικά)!
  • Έχεις 10 προσπάθειες.

(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στο παιχνίδι)

2) Μπουγελώστε  τους ...

Περιμένοντας να έρθει το καλοκαίρι, μπορείς να εξασκηθείς στο μπουγέλωμα ώστε να είσαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα!

Κάνε τους όλους μούσκεμα στο επόμενο παιχνίδι. Απλά, επίλεξε τη σωστή γωνία με την οποία θα περιστραφεί το μπουγελοκανονάκι.

Οδηγίες (το παιχνίδι είναι στα αγγλικά):
  • Κατ' αρχήν, πρέπει να περάσεις το πρώτο επίπεδο: Βρες πόσες μοίρες θα πρέπει να περιστραφεί το μπουγελοκανονάκι ώστε να βρέξει το σκύλο. Πιάσε τον αριθμό με το ποντίκι σου και σύρε τον στο κανονάκι στο αντίστοιχο πλαίσιο.
  • Αν βρήκες τον τρόπο, περνάς στο κυρίως παιχνίδι πατώντας "ΟΚ".
  • Επίλεξε τις μοίρες που επιθυμείς και κάνε υπόθεση για το πρόσωπο ή το αντικείμενο που θα γίνει μούσκεμα. Σύρε τις μοίρες στο κανονάκι και δες αν επαληθεύτηκε η υπόθεσή σου.

(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στο παιχνίδι)

πηγή : Πέμπτη και ... καλύτεροι ...2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου