Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει-----Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται-----Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας-----Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μας μαθαίνουν τι είναι η ζωή-----Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η Ζωή Είναι Ωραία



Η Ζωή Είναι Ωραία

Την Τρίτη  23  Οκτωβρίου παρακολουθήσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας , την ταινία "Η ζωή είναι ωραία " .
Μια ταινία που συγκίνησε όλα τα παιδιά .
Μεταφρασμένος Τίτλος:
Η Ζωή Είναι Ωραία

- Γνωστό και ως: Life Is Beautiful
· Είδος: Κωμωδία
· Παραγωγής: 1997
· Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 6 Νοεμβρίου 1998
· Διάρκεια: 122'
· Χρώμα: Έγχρωμο
· Ήχος: Dolby Digital
· Γλώσσα: Ιταλικά - Αγγλικά - Γερμανικά




 Roberto Benigni    ....Ηθοποιός       ….Guido Orefice
Roberto Benigni
....Συγγραφέας

Vincenzo Cerami
....Συγγραφέας

Roberto Benigni
....Σκηνοθετης

Nicoletta Braschi
....Ηθοποιός
....Dora
Giorgio Cantarini
....Ηθοποιός
....Giosue Orefice
Giustino Durano
....Ηθοποιός
....Eliseo Orefice
Sergio Bini Bustric
....Ηθοποιός
....Ferruccio Papini
και η καταπληκτική μουσική του Nikola Piovani
Πλοκή:Ένας Εβραίος ζει ένα υπέροχο ειδύλλιο με μια γυναίκα, έχοντας ως όπλο το χιούμορ του. Λίγα χρόνια αργότερα θα προσπαθήσει με τη βοήθεια και πάλι του χιούμορ του να προστατέψει τον μικρό τους γιο από τους Ναζί καθώς θα βρεθούν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. 


· Παραλειπόμενα:

Ο αριθμός που έχει ο Benigni στο στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι ο ίδιος με αυτόν της στολής του Charlie Chaplin στον Μεγάλο Δικτάτορα.



Ο Roberto Benigni δεν θεωρούταν φαβορί να πάρει κάποιο Όσκαρ και για αυτό τον είχαν τοποθετήσει στις μεσαίες σειρές της απονομής. Όταν άκουσε το όνομα του, σκαρφάλωσε πάνω στις καρέκλες και πέρασε μέσα από τους παραβρισκόμενους. 
Είναι μόλις η δεύτερη φορά όπου ένας ηθοποιός που σκηνοθετεί τον εαυτό του παίρνει το Όσκαρ ερμηνείας. Η πρώτη ήταν η περίπτωση του Laurence Olivier στο Άμλετ (1948). Είναι και η δεύτερη φορά που ένας ιταλόφωνος ρόλος παίρνει το μεγάλο βραβείο. Η πρώτη φορά ήταν η Sophia Loren με το Η Ατιμασμένη (1960).
Η ταινία κατέρριψε το ρεκόρ τής πιο εμπορικής μη αγγλόφωνης ταινίας στις ΗΠΑ. Το ρεκόρ κρατούσε για 30 χρόνια το <<Είμαι Περίεργη: Κίτρινη>>.
Νικητής του μεγάλου βραβείου της επιτροπής στις Κάνες του 1998. Εννέα βραβεία David di Donatello της ιταλικής ακαδημίας κινηματογράφου. Καλύτερη ταινία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου. Συνολικά 52 βραβεία ανά τον πλανήτη.

πηγή : Ταξιδεύοντας στη γνώση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου